top of page
  • melissavegt

2024 het jaar van de kleur!


De nieuwe kleurtrends zijn inmiddels bekend. Veel verschillende verfmerken hebben hun kleur van het jaar al gekozen. Maar wat gaan we nu eigenlijk veel zien dit jaar. Veel kleur, dat is een ding dat zeker is!

 

Pastelkleuren

 

Pastelkleuren zien we dit jaar weer veel terug. Lichte blauwe tinten, maar ook zeker lila is een veel terugkomende kleur. De pasteltinten creëren een sfeer van sereniteit en verfijning en zijn daarom goed in elke ruimte van het huis toe te passen. Daarnaast kun je pasteltinten heel mooi combineren met de basiskleuren, zoals grijs, crème, taupe. Dit zorgt er dan vaak weer voor dat het makkelijk is om een ruimte een make-over te geven. Vaak kun je met het toevoegen van een andere kleur alweer een heel andere sfeer neerzetten.

 

Een beetje 90’s pit….

 

Weet je nog die te gekke trainingspakken uit de jaren 90. Hoe feller de kleuren hoe beter. Oké, dit jaar kun je niet helemaal losgaan in je trainingspak of wel natuurlijk……. Maar je kan zeker wel losgaan met de felle kleuren in je interieur. Vind je dat pastel toch allemaal een beetje te rustig, combineer het dan met felle accessoires. Knalgeele kussens op de bank of een schilderij met neonblauwe lijst. Alles mag en niets is te gek. Houdt de basis van de ruimte mooi rustig en zorg dan met de accessoires voor meer pit.

 

Goud, Messing of nee toch niet!

 

Al heel wat jaren zijn goud en messing de trendkleuren om ons interieur mee te verfraaien. Inmiddels is er een nieuwe trend gaande en dat is toch wel zilver. Let maar eens op de stoelpoten als je in de winkel bent. Steeds vaker zie je weer zilveren poten met een matte afwerking. Ook zie je het weer terugkomen in de bijvoorbeeld de keukens. Denk maar eens aan de geborstelde roestvrijstalen kranen. 

 

Zin om aan de slag te gaan?

 

Met het voorjaar op komst, helemaal zin om aan de slag te gaan en je interieur weer een frisse look te geven? Dan heb ik hier wat kleurinspiratie voor je. Durf jij deze kleurcombinaties aan? Gebruik de kleuren van links naar rechts, maar je kunt ze ook zeker van boven naar onder gebruiken.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page